FAQ

(Frequently Asked Questions)

 

Waarom is het goed mij op de wachtlijst te registreren?

Het aantal aanvragen is zo overweldigend waardoor we deze mogelijkheid aanbieden. Dit geeft ons reservatieteam de kans om alle aanvragen met de nodige zorg te behandelen om u in de beste omstandigheden te kunnen verwelkomen.  Zo willen we ook iedereen de kans geven een tafel bij Hertog Jan at Botanic te kunnen reserveren  en vermijden we frustratie als u al verschillende keren zonder succes probeerde te reserveren. Lees hieronder hoe de wachtlijst werkt.

Hoe werkt de wachtlijst?

Wat serveert Hertog Jan at Botanic?

Hertog Jan at Botanic Antwerp serveert een gastronomische keuken met Japanse invloeden geïnspireerd op de vele reizen die chef Gert De Mangeleer maakt, en dit alles met regionale producten. We werken met één vast menu, aangepast aan het ritme van de seizoenen en de beschikbaarheid van producten. Gezien de aard van de ervaring kunnen we helaas geen rekening houden met voedselallergieën, dieetwensen of andere eetgewoonten.

Ik heb een allergie/dieetwens.

Door de specifieke aard van de culinaire beleving kunnen we helaas geen rekening houden met dieetwensen, allergieën en andere eetgewoontes.

Hoe kan ik een reservering maken?

STAP 1

Het controleren van beschikbaarheid en het maken van een reservering kan via deze link.  Indien u geen beschikbare datum vindt, kunt u zich registreren op onze wachtlijst waarbij we werken volgens het first come, first served principe.

STAP 2

Na het maken van uw reservatie ontvangt u een mail waarin uw reservatie bevestigd wordt. In de deze mail wordt u uitgenodigd om een voorschot van 250 € per persoon vooraf te betalen. Als deze betaling voltooid is, is uw reservering definitief bevestigd.

STAP 3

Eén week voor het moment van uw reservering ontvangt u van ons een welkomstmail waarin nogmaals alle info van uw reservering wordt herhaald. Wenst u te overnachten in het Botanic Sanctuary hotel (enkel bij beschikbaarheid) of gebruik te maken van onze valetservice? Dan kunt u dit alsnog aangeven.

Hoe kan ik reserveren voor 7 of meer personen bij Hertog Jan at Botanic?

Gezien de specifieke lay-out van het restaurant en de beperkte ruimte, en om intimiteit te garanderen ten opzichte van andere tafels, plaatsen we maximaal 6 gasten aan een tafel.

Als u meer informatie wenst over de mogelijkheden om het restaurant te privatiseren voor groepen van 7 tot 18 personen, kunt u ons contacteren via e-mail reservations@hertog-jan.com.

Ik heb geen bevestiging via e-mail ontvangen.

Als u na 10 minuten nog geen bevestiging van uw reservering heeft ontvangen, check dan zeker uw spamfolder. Als u ook hier geen bevestiging terugvindt, contacteer ons dan via reservations@hertog-jan.com. Wij herinneren u eraan dat de eerste mail die u ontvangt steeds een bevestiging van uw aanvraag is.  Een bevestiging van uw reservatie ontvangt u pas nadat ons reserveringsteam uw aanvraag in het systeem heeft ingeboekt.

Zal ik nog andere communicatie ontvangen over mijn reservering?

Nadat uw reservering werd ingeboekt ontvangt u:

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor alle informatie over deze vraag.

Tot 7 dagen voor uw komst kunt u via reservations@hertog-jan.com uw reservatie annuleren waarna wij het volledige voorschot terugbetalen.  Erna kunnen wij enkel overgaan tot een terugbetaling van het voorschot als we de vrijgekomen tafel alsnog kunnen bezetten.

Ik heb een vraag over mijn reservering.

Aarzel niet ons te contacteren als u een vraag hebt voor uw eerder gemaakte reservering via reservations@hertog-jan.com. Hou er rekening mee dat we via dit mailadres geen reserveringen aannemen. Alle reserveringen gebeuren via de reserveringsbutton op onze website.

Wat zijn de openings- en sluitingstijden van het restaurant?

Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, in de volgende periodes:

Oktober 2021:         5 tot en met 16 oktober

November 2021:     9 tot en met 20 november

December 2021:      7 tot en met 18 december

Januari 2022:          1 tot en met 22 januari

Februari 2022:        1 tot en met 12 februari

Maart 2022:              1 tot en met 12 maart

Lunch: Aankomst 12u – 13u15
Diner: Aankomst 19u – 20u15

We raden u aan om ongeveer drie à vier uur te voorzien voor uw restaurantervaring. Het restaurant is de hele dag gesloten op zondag en maandag, tenzij anders aangegeven in uw reserveringsbevestiging. Respecteer a.u.b. het voorziene aankomstuur, zodat wij u in de beste omstandigheden kunnen verwelkomen.

Kan ik een drankje nuttigen bij Hertog Jan at Botanic voor mijn maaltijd?

Nee, helaas niet. Aangezien onze ruimte beperkt is, beschikken we niet over een bar, maar u bent uiteraard van harte welkom in de bespoke cocktailbar Henry’s van het Botanic Sanctuary hotel.

Wat is de dresscode? 

Hertog Jan at Botanic is gehuld in een erg ontspannen sfeer. We hebben geen specifiek dresscodebeleid in het restaurant, maar verwelkomen een smart casual stijl.

Voor heren zijn korte broeken en slippers niet toegelaten.

Serveert Hertog Jan at Botanic ook een lunch- of à la carte menu? 

We beschikken niet over een apart lunchmenu en bieden ook geen à la carte opties aan. We serveren ons vast tasting menu voor zowel lunch als diner.

Wat zijn de menuprijzen?

Voor een overzicht van onze menuprijzen en drankopties, klik hier.

Is Hertog Jan at Botanic toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Het restaurant is rolstoelvriendelijk. Houd er wel rekening mee dat de sanitaire voorzieningen zich in de kelder bevinden en dat de toiletten daarom niet toegankelijk zijn met een rolstoel. We assisteren u uiteraard graag bij het bezoeken van aangepaste voorzieningen op een andere locatie op de Botanic site, maar u dient hiervoor wel het restaurant te verlaten.

Informeer ons alstublieft voor uw bezoek over de aanwezigheid van rolstoelgebruikers in uw groep, zodat we u een geschikte tafel kunnen toewijzen.

Zijn kinderen toegelaten in het restaurant?

Het restaurant is niet geschikt voor baby’s en jonge kinderen. Als richtlijn geven wij de leeftijd vanaf 8 jaar mee, maar kinderen die al op jonge leeftijd kunnen meegenieten van een gastronomische beleving die tussen de 3 à 4 u duurt zijn van hart welkom in het restaurant.  Door de beperkte ruimte worden zij wel meegerekend als volwaardige gast. Wij serveren geen aangepast kindermenu en de menuprijs is dezelfde als voor volwassenen.

Zijn honden toegelaten in het restaurant?

Honden zijn niet toegelaten in het restaurant.

Kan ik mijn auto parkeren bij Hertog Jan at Botanic?

Hertog Jan at Botanic beschikt over verschillende parkeeropties, waaronder ook valet parkeren Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden. Houd er rekening mee dat u met de wagen niet dichter dan 50 meter van de ingang van het restaurant kunt komen.

Kan ik een cadeaubon kopen voor Hertog Jan at Botanic?

We bieden geen cadeaubonnen aan. U kunt wel de verschillende cadeauopties van het hotel ontdekken via onderstaande link: Botanic Antwerp

Hoe kan ik mijn rekening betalen?

Wij aanvaarden cash en de meeste kredietkaarten: Visa, Visa Debit, MasterCard en American Express. U kunt de rekening ook op uw kamer laten plaatsen, als u een gast bent van Botanic Sanctuary Antwerp. Houd er rekening mee dat u bij een bevestiging van uw reservering gevraagd wordt een voorschot van € 250 pp. te betalen. Dit wordt uiteraard in uw rekening verrekend aan het eind van de beleving.

Ik vind mijn vraag niet terug. Hoe kan ik jullie contacteren?

Als uw vraag nog niet beantwoord werd in deze lijst, kunt u ons altijd contacteren via e-mail reservations@hertog-jan.com voor vragen omtrent reserveringen of via info@hertog-jan.com voor alle andere vragen.